Luchtdruk pistool kopen

Wil je een luchtdruk pistool kopen?

In dit geval heb je een brede keuze betreffende soorten en modellen, het is daarom belangrijk je goed te laten informeren. Middels dit artikel willen we dat voor jou doen, zodat jij precies weet welke luchtdruk pistool je moet kopen.

Luchtdrukpistool kopen is legaal

Een luchtdruk pistool wordt ook wel luchtdrukgeweer, windbugs of luchtbugs genoemd. Een luchtdruk pistool is een pistool waarbij de kogel door luchtdruk naar buiten word geschoten. Dit is anders dan bij een vuurwapen, waarbij de kogel naar buiten wordt geduwd door een ontploffing van buskruit. Daarom valt het luchtdruk pistool onder de noemer ‘wapengroep luchtdruk’. Wil je een luchtdruk pistool kopen, dan kan dit dus legaal.

Verschillende systemen

Als je besluit een luchtdruk pistool te kopen, kan je kiezen voor pistolen met verschillende manieren om de kogel af te schieten. De snelheid van de kogel die uit het luchtdruk pistool schiet wordt voor het grootste deel bepaald door de druk binnen het pistool. Deze wordt opgebouwd en vervolgens schiet de kogel weg. Er bestaan twee manieren die dit voortduwingssysteem doen werken en dat zijn het ‘veerdruksysteem’ en het ‘gasdruksysteem’. Ga je een luchtdrukpistool kopen, dan is het goed om te overwegen van welk soort systeem jij gebruik wilt maken.