Balletjes pistool kopen in nederland

Een balletjes pistool kopen in Nederland, is vrij eenvoudig. Mits je aan de Nederlandse wetgeving voldoet. Hoe zit dat precies?

Wetgeving in Nederland

De juiste benaming voor balletjes pistool is overigens airgun. Omdat een airgun van afstand haast niet van een echt wapen te onderscheiden is, wil de overheid deze airguns zoveel mogelijk weren uit de openbaarheid. Dat je er geen echte kogels mee kan afvuren, maar plastic balletjes, maakt dus niet uit. In Nederland moet je dan ook in het bezit zijn van een lidmaatschap van de N.A.B.V (Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging) om een balletjes pistool te mogen bezitten. Om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap van deze vereniging moet je minstens 18 jaar oud zijn en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) hebben. Deze kan je bij de Gemeente opvragen.

Airgun kopen in Nederland

Een balletjes pistool kopen in Nederland, of liever gezegd bij een winkel die gevestigd is in Nederland, kan alleen na overleg van je lidmaatschap van de N.A.B.V. Bij een online aankoop kun je een kopie van dit bewijs mailen naar de winkelier. Een airgun online kopen in het buitenland is natuurlijk ook mogelijk. Maar doet je dit, zonder lid te zijn van de N.A.B.V, dan ben je voor de wet strafbaar. Niet aan te raden dus.