Airsoft pistool kopen nederland

Moest je het vroeger met een stuk hout en veel fantasie doen?

Tegenwoordig kan je bijna niet van echt te onderscheiden pistolen en andere vuurwapens kopen om je hobby mee uit te voeren. Deze nepwapens, airsoft of BB-gun genoemd, zijn vaak gebaseerd op echte wapens en worden gebruikt bij het naspelen van vuurgevechten.

Regels en wetten

Omdat deze wapens zoveel op echte wapens lijken, zijn er voor het airsoft pistool kopen in Nederland strenge eisen gesteld. De wapens mogen alleen door erkende wapenhandelaren verkocht worden. Ook moet je voor aanschaf al lid zijn van Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV). Om hier lid van te kunnen worden moet je een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen. In de praktijk houdt dit in dat je geen strafblad mag hebben.

Buitenland

In het buitenland zijn airsoft wapens in veel gevallen vrij te koop, zelfs vlak over de grens in Belgiƫ en Duitsland. Een airsoft pistool kopen in Nederland heeft zoals je hier boven kunt lezen dus heel wat meer voeten in aarde. Toch is het niet verstandig om in het buitenland of via buitenlands websites dit soort wapens te kopen. Het voor handen hebben zonder de juiste papieren is namelijk een misdrijf.